Μετά από 18 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της μόδας και  έχοντας αποκομίσει τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες από πολύχρονες συνεργασίες με γνωστά ελληνικά περιοδικά όπως το Πάνθεον, τη Γυναίκα αλλά και international τίτλους όπως το Marie Claire, το Elle και, για 9 χρόνια ως Fashion Director, στο Cosmopolitan, αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να ακολουθήσω μία καινούρια πορεία, όπου θα εκφραζόμουν περισσότερο δημιουργικά.

Έχοντας “στήσει” σκηνογραφικά εκατοντάδες φωτογραφικά πλάνα για editorial μόδας, ήξερα πώς να κάνω θαύματα με... το τίποτα!  Κατάλαβα τότε ότι ήρθε η στιγμή να επικεντρώσω την προσοχή μου σε αυτό που αγαπούσα πιο πολύ.

Τα παλιά έπιπλα ήταν πάντα το πάθος μου!  Από τα νεανικά μου χρόνια ακόμη, τότε που όλοι μαζεύαμε πεταμένα έπιπλα, ή τα ξετρυπώναμε από παλαιοπωλεία και υπόγεια φίλων.  Αλλά δεν αρκέστηκα ποτέ απλά στο να ξαναβάψω ένα έπιπλο. Έβαζα πάντα  πιο ευφάνταστους στόχους και διεύρυνα συνέχεια τις δεξιότητές μου, αγοράζοντας εργαλεία και μοντέρνα υλικά από τα ταξίδια μου, προκειμένου το αποτέλεσμα να πλησιάζει το...απίστευτο!  Μόνο τότε ησύχαζα. 

Είναι γνωστό ότι  μοντέρνο δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το ντύσιμό μας. Ευτυχώς αφορά και το σπίτι μας.

Όλα αλλάζουν συνεχώς, στα υφάσματα, στα υλικά, στις τάσεις της διακόσμησης, ακριβώς όπως και στη μόδα, και για μένα αυτό ήταν πλέον βίωμα.

Από τον Δεκέμβριο του  2008 λοιπόν αρχίσαμε - με το σύντροφό μου Ευτύχη Ανδρεαδάκη - να λειτουργούμε ένα πολύ φιλόξενο ατελιέ (στο Κουκάκι τότε) όπου ο κάθε πελάτης μπορεί, κατόπιν ραντεβού, να βρει την καλύτερη ιδέα για να μεταμορφώσει το παλιό του έπιπλο, ή να εμπνευστεί από έτοιμα vintage έπιπλα που έχουν ήδη μεταμορφωθεί από εμάς και βρίσκονται στο χώρο μας.

Mετά από 3 χρόνια, οι ανάγκες της δουλειάς μάς οδήγησαν να μεταφερθούμε στο σπίτι μας στο Λαγονήσι όπου πλέον ζούμε και δουλεύουμε μόνιμα.

Η αισθητική είναι για μένα το ζητούμενο στην καθημερινότητα. Πιστεύω ότι το περιβάλλον που ζούμε επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή μας. Με ενθουσιάζει πάντα το να εκμεταλλεύομαι ένα παλιό έπιπλο και να το μεταμορφώνω σε κάτι που απλά δεν θα θελήσει ποτέ πια κανείς να αποχωριστεί. Λαμβάνω σοβαρά υπ’όψιν μου το σπίτι ή το χώρο όπου θα βρίσκεται το έπιπλο, με σκοπό να προτείνω ολοκληρωμένες ιδέες ώστε να έχω το τέλειο αποτέλεσμα.Aδαμαντίου Κοραή 17, Λαγονήσι  Τ.Κ.19010  Τ.Θ.1221

Τηλ:  22910  71371  Κιν:  6972  302611

 

Ifigenia’s Home  All rights reserved

Try Pastel  shades & Earthy tones

Love Vintage

Mix patterns

Enjoy your home!